Skip to main content
Ontdek de kracht van online loopcoaching en personal training. We ondersteunen jou om beter, gezonder en blessurevrij te bewegen. Train op je eigen ritme, of je nu net begint of jaren ervaring hebt.

“Nicky en Inge dagen me op een heel veilige manier uit om uit mijn comfort zone te komen. Het lopen gaat niet alleen beter, het is ook veel leuker: ik ga in de natuur rennen, ik eet en drink anders, en ik kan altijd bij hen terecht met mijn vragen.”

Ik wil ooit een marathon lopen. Dat was toch de insteek toen ik bij Rennr begon met loopcoaching een aantal maanden geleden. Ik was al een tijdje aan het lopen, nooit meer dan 10 kilometer. Ik ontmoette Nicky tijdens een trail run, en we hadden het over lopen met blessures. 

Flexibel trainen

Kort daarna ben ik gestopt met alcohol, en besloot ik het vrijgekomen budget aan iets positiefs te besteden. Dat is online loopcoaching met Nicky geworden. Sindsdien ga ik drie keer per week lopen, meestal ‘s avonds als de kinderen in bed liggen. Eén keer per maand heb ik een online meeting met Nicky, om de agenda voor de komende maand te bespreken. 

Maar we hebben vooral veel tussentijds contact via whatsapp. Dat is zo fijn aan deze manier van coaching: het is ontzettend flexibel en snel. Nicky speelt kort op de bal, en past aan waar nodig. Als ik het echt lastig heb bijvoorbeeld, of als ik ergens pijn krijg. 

Vertragen om te versnellen

De grootste les die ik tot nog toe heb geleerd, is om los te laten en mijn lichaam tijd te geven. Ik loop al een pak sneller en beter dan voor ik met loopcoaching begon, maar het bouwt minder snel op dan ik had geanticipeerd. Die marathon zal nog niet voor binnenkort zijn. Dat is ook niet erg. Ik sluit me intussen aan bij de visie van Rennr: duurzame vooruitgang is enkel mogelijk als je luistert naar je lichaam. 

Plezier en uitdaging

Ik voel ook hoeveel verschil het maakt op de rest van mijn leven: ik ben veel minder moe, en dankzij de voedingstips van Nicky ben ik 8 kilo lichter. Maar het belangrijkste: ik heb meer plezier. De compensatie die ik vroeger zocht in alcohol, vind ik in het lopen. Rennr daagt me ook uit om uit mijn comfort zone te komen: ik ga rennen op plekken waar ik nog nooit ben geweest, in de natuur, en binnenkort ga ik samen met Rennr een trailrun doen. Dankzij de uitdaging heb ik het gevoel dat ik dit echt zal volhouden. En ooit loop ik een marathon.

Meer info over loopcoaching? Boek een afspraak

EEN VRAAG??


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Dit zal sluiten in 0 seconden