Skip to main content
Ontdek de kracht van online loopcoaching en personal training. We ondersteunen jou om beter, gezonder en blessurevrij te bewegen. Train op je eigen ritme, of je nu net begint of jaren ervaring hebt.

We hebben geen aandelen bij, maar werken graag samen met Garmin, omdat die compatibel is met de apps en software die we gebruiken bij Rennr. Deze tutorial is daarom gebaseerd op de producten van Garmin. Heb je een sporthorloge van een ander merk, geen probleem, we zoeken samen naar een oplossing!

Horloge

Nog op zoek naar een sporthorloge? Geen idee welk model je moet kiezen?

Zoek via de watch Finder van Garmin

Het grootste verschil tussen de verschillende sporthorloges (naast de prijs) is vooral de levensduur van de batterij, het al-dan-niet smartwatch zijn, touchscreen of niet, een oplaadfunctie op zonne-energie, …

Sporthorloge gekocht?

Nu kan je de Garmin Connect app downloaden op je smartphone en een account aanmaken. 

Vervolgens koppel je het toestel aan jouw smartphone.  

Op je sporthorloge kan je zelf kiezen welke gegevens (schermen) je ziet tijdens het lopen. Handige gegevens zijn: tempo (in min/km), afstand, timer en hartslag. 

Borstband

Om je hartslag op de juiste manier te volgen, moet deze (altijd!) gemeten worden via een borstband.

Een basic borstband is voldoende, let er enkel op dat deze bluetooth- en ANT+-compatibel is.

Je kan hierbij bijvoorbeeld ook kiezen voor een borstband die extra gegevens over je hardloopdynamiek registreert. Dit zijn enkele voorbeelden.

Zo koppel je de hartslagmeter aan je horloge.

TrainingPeaks

In de volgende stap zorg je ervoor dat je horloge communiceert met de software die wij gebruiken om je loopschema op te stellen en de instructies die we je geven automatisch te laten afspelen op je horloge. 

De synchronisatie tussen je horloge en TrainingPeaks verloopt automatisch via Bluetooth. Je kan ook manueel de synchronisatie pushen in de Garmin Connect app, via de synchronisatieknop bovenaan.

Ga Rennen

Helemaal klaar. Druk start op je horloge en go! 

EEN VRAAG??


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Dit zal sluiten in 0 seconden